This is a Purot.net wiki
  • View:

jal53 kokeilee ja kyselee

Jal53-sivun ensimmäinen väliotsikko

Tähän ilmeisesti voi sitten luoda jo varsinaista sisältöä - tai onhan tuo väliotsikkokin jo sellaista. Kysymys kuuluu: missä vaiheessa varsinainen otsikko? Olisikohan se ollut tuo \"sivun kuvaus\" - jossa nyt lukee \"Tämä on jal53-sivu - koesivu.\"

\"Sivu on hierarkiassa\", purot kertoo. Jaha. Missä hierarkiassa, ja missä kohtaa sitä?

OK, arvaus varsinaisen otsikon luomiskohdaksi meni väärin. Otsikko on nyt \"jal53-sivu\" ja kohta \"Tämä on jal53-sivun otsikko\". Uskoisin. Jee, osasin!

Uutta ihmettelyä 10.12.2010 18:03: mitähän tuo \"Lisää tälle sivulle...\" ja \"kuva\" oikein tarkoittaa. Pistin linkin ao. kohtaan omaan kuvaani, mihinkäs muuhunkaan, mutta ei tälle sivulle mitään kuvaa ilmestynyt. Yritetäänpä nyt sitten tämän editointilaatikon kuvanlisäyskonstilla: \

Ja kas, siinähän se on.

-----

Mitäs \;ia tänne on ilmestynyt...?

Linkkauskokeilu. Toiminne jotenkin muuttunut/muuttumassa? - No ei täällä hiekkalaatikon puolella...

@jal55 -tweetit

Discuss & brainstorm

Discussion is not allowed for anonymous users. If you have an account, please login.

@jal53 Ylläpitäjän tehtävä on siinä mielessä vastuullinen, että hänelle muokkausoikeus toisten viesteihin voidaan antaa ja sitä varmasti moderoinnissa myös joskus tarvitaan. Automaattinen merkintä muokkauksesta olisi kyllä hyvin perusteltua. Lisätään se to do -listaan. ping @teemu

@jal53 Nämä ylimääräiset kenoviivat tuossa tekstissä aiheutuu sisältöjen tallennuksen yhteydessä tehtävän eskapoinnin muutoksesta. Nykyinen tapa on tietoturvallisempi, mutta haittapuolena muutos jättää vanhoihin sisältöihin entisestä eskapointimenetelmästä ylimääräisiä kenoviivoja esim. lainaus- ja heittomerkkien eteen.

Nämä ylimääräiset merkit voi halutessa poistaa käsin sisältöä muokkaamalla, toistaiseksi emme tee skriptiä kaikkien testikäytössä olevien wikien läpikäymiseen.

@admin ei toisen nimissä olevan tekstin muokkaus silti tunnu hyvältä, vaikka se jossain blogissa mahdollista olisikin. Viestin poisto "ylläpito on poistanut viestin (tai siirtänyt korjattavaksi) - lisätietoja" -tyyppisellä merkinnällä on ok (imho). (Ja jos ylläpito oikeasti voi muokata ja muokkaa, siitä pitäisi ainakin jäädä joku (automaatti)jälki "ylläpito on muokannut viestiä - lisätietoa" (Lisätieto sääntöjen ko. kohtaan tms.)

@jal53 Moderoinnin nimissä ylläpitäjät voivat muokata wikinsä keskusteluviestejä. Samahan on mahdollista esim. blogeissa.

@admin, yhteiseditoitavia tiedostoja pitääkin päästä oikeuksien puitteissa editoimaan. Mutta nämä selkeästi jonkun nimiin menevät viestit... Niitä ei admininkaan pitäisi mielestäni päästä editoimaan. Vai? (Poistaminen on ok, mutta editoiminen...)

@jal53 a) Voi, kaikki tämän wikialueen jäsenet,

b) ylläpitäjä voisi määritellä koko wikialueen avoimeksi myös rekisteröitymättömille käyttäjille (=c3) ja rekisteröityneille ei-jäsenille (=c1)

c2) ryhmäkohtainen sivujen oikeuksien määrittely ja jäsenryhmien hallinta tulee myöhemmin maksullisena ominaisuutena, jolloin niitä voi tehdä wikialueen ylläpitäjät

@admin (17.12.2010 21:43) Eli voiko tätä "jal53 kyselee purot.netistä" -sivua muokata joku toinenkin a) nyt b) jos konffaan jotain jostain? c1) purolainen, c2) jotkut erikseen määritellyt (esim. ryhmä tms.) purolaiset c3) joku satunnainen ohikulkija?

@jal53 Jep, ei ole nähtävissä, mihin tarkalleen vastataan. Vastaa-nappi tekee käytännössä vain pingauksen, josta vähän myöhemmässä vaiheessa saa myös ilmoituksen omaan sähköpostiinsa ja vielä myöhemmin tulevaan omaan dashboardiinsa. Eli@nick -merkkaukset toimivat täällä kuten Qaikussa - ja muutenkin keskustelussa on otettu esikuvaksi Qaiku. :)

@jal53 Wikialue voi olla avoin muokkausta myöten myös ei-jäsenille, jolloin se toimisi noin. Lisäksi suljetuille wikialueille tulee maksullisena ominaisuutena räätälöitävät sivujen oikeuksien määrittely, jolloin luku- ja muokkausoikeudet määritellään käyttäjäryhmittäin. Ylläpitäjät voivat sitten muokata sivujen oikeuksia ja jäsenten ryhmiä.

@jal53 vastaan itselleni Vastaa-painikkeella. Jos tuossa alla olisi useampia avauksiani, niin olisiko varmasti nähtävissä, mihin niistä vastaan?

Epäilenpä, että ei.

Eli tässä on sivuun liittyvä keskustelu- ja ideointipalsta (jos nyt oikein olen ymmärtänyt). Voikos sivuja sitten olla täysin avoimia (niin että "kuka tahansa" voi ideoida. Ja sitten taas vain tietylle kontakti- tms. -joukolle avoimia?