This is a Purot.net wiki
  • View:

Real Madrid

Real Madrid C.F

Real Madrid Club de Fútbol


Real Madrid on jalkapallosta parhaiten tunnettu urheiluseura Espanjan pääkaupungista Madridista. Heidän päävärinsä on valkoinen, kuten pelipaidoista huomaa.
Real Madridin arkkivihollinen on FC Barcelona.

Estadio Santiago Bernabéu

Koti stadionina toimii erittäin hyvä Estadio Santiago Bernabéu. Stadionin nykykapasiteetti on 80 354 istumapaikkaa.

Kannattajat

Real Madridin kannattajia kutsutaan nimellä Madridistas. Seuran virallinen maailmanlaajuinen kannattajakerho on nimeltään Carnet Madridista. Kerhon jäsenetuihin kuuluu muun muassa neljästi vuodessa ilmestyvä Hala Madrid -jäsenlehti. Kerho perustettiin syyskuussa 2001 ja kesällä 2007 seuran edustusjoukkueen uusi päävalmentaja Bernd Schuster sai jäsenkortin numero 473 546. Se on seuran omien sanojen mukaan jäsenmäärässä mitattuna maailman suurin urheiluseuran kannattajakerho.

Muoks

Muut Lajit

Real Madridilla on muitakin eri lajeja  mm. Koripallo ja Kaukalopallo.

FC Barcelona

Real Madridin pahin kilpakumppani kotimaassa on FC Barcelona, jonka kanssa välit ovat olleet aika-ajoin todella huonot. Real Madrid ja Barcelona ovat Espanjan kaksi suurinta ja menestyneintä seuraa, ja taistelevat usein sarjamestaruudesta keskenään. Seurojen kohtaaminen kahdesti kaudessa niin sanotussa El Clásicossa (suom. klassikko) saa laajasti huomiota ympäri maailmaa. Seurojen välinen kitka juontaa juurensa pois pelikentiltäkin, Espanjan historiaan ja politiikkaan.

Discuss & brainstorm

Discussion is not allowed for anonymous users. If you have an account, please login.

Helou ~~
anonymous   (04.04.2013 08:40)