This is a Purot.net wiki
 • View:

Palautetta wikistä

Keskeneräiset ominaisuudet

Seuraavat ominaisuudet ovat vielä joko osittain tai kokonaan kesken:

 • Käyttäjän hallintapaneeli, kun jäsenenä useissa wikialueissa
 • Käyttäjäryhmät ja ryhmäkohtaiset sivujen käyttöoikeudet (lisäominaisuus)
 • Versiohistorian selauksen käyttöliittymän kehittäminen
 • Sivun ja keskustelun reaaliaikainen päivitys muiden tekemien muutosten mukaan
 • Uusia ulkoasuteemoja

Kerromme sitä mukaan, kun uudet toiminnot valmistuvat ja tulevat käyttöön.

Bugit eli ohjelmavirheet

- kuvaus ja mahdollinen virheilmoitus mukaan!

http://www.flickr.com/search/?l=commderiv&q=car

Kehitysideoita

- millaista wikiä juuri Sinä haluaisit käyttää?

Olisi kiva, jos tällaiseen sisältöosioon voisi jotenkin yhdistää tuonne oikeaan reunaan kirjoitettavan kommentin. Vai voikos tähän tehdä sivuhuomautuksia vähän samaan tyyliin kuin Google Docsiin?

 

@HoxBox: Omalla työpaikallani käytän Wikiä päivittäin. Wiki on kasvanut ajan saatossa ja elänyt omaa elämäänsä. Sitä käyttäessä olen huomannut muutamia ongelmia joita wikissä on liittyen työyhteisön toimintaan:

1.Pitäisi olla mahdollista merkata suosikki sivut niin että joka kerta kun tietoa etsii ei joutuisi hakemaan sitä hakutoiminnoilla tai kansioita läpi käymällä.

2.Sivuille pitäisi olla mahdollista merkitä moderaattori niin että joku tietyllä osastolla toimiva henkilö vastaisi wiki-sivun päivityksestä. Nämä henkilöt näkisivät mitkä sivut ovat heidän vastuullaan ja voisivat helposti pitää sivut ajan tasalla. Kun henkilö poistetaan järjestelmästä pitäisi järjestelmän ilmoittaa mitkä sivut jäävät ilman moderaattoria ja ne voitaisi ohjata uusille henkilöille. Kaikista pahinta mitä Wikille voi tapahtua on tiedon vanheneminen jolloin sen käyttö alkaa hiipua.

3. Wikin sivukartta pitäisi olla mahdollista muuttaa erinlaisiin muotoihin esimerkiksi niin että siitä saisi visuaalisesti ymmärrettävä sateenvarjo malli jossa sivut olisi jaoteltu pääotsakkeiden alle ja kun valitsee tietyn otsakkeen näytetään sen alle sijoittuvat teemat/ otsakkeet. Tällainen olisi hyvä esimerkiksi kun uusi henkilö aloittaa työpaikalla ja hänet pitäisi saada perehdytettyä kaikkeen informaatioon jota yrityksessä on. Näin hän saisi selkeän kuvan wikin sisältämästä informaatiosta joka pala kerrallaan jakaantuu pienempii ja pienempiin sateenvarjoihin. Ajatus siis olisi se visuaalisuus josta helposti aina näkisit missä olet menossa ja muut otsakkeet olisivat näkyvissä, mutta pienenisisvät jos valitset jonkun saman tason otsakkeen. Tuollainen kansiomalli niinkuin näilläkin sivuilla, ei kauhean helposti aina avaudu kaikille ihmisille ja tuntuu vaikealle ja laajalle.@

TO DO / toiveet

 • Vaihtoehtojen äänestykset
 • Viestien ja sisältöelementtien tykkäys- ja muitakin nappeja
 • Etusivulle kuvaaja wikin aktiivisuudesta + muita tilastoja
 • Safarilla keskustelulaatikon leveydessä ongelma, ei kapene selainikkunan leveyden mukaan?
 • Liitetiedostojen valinnassa popup ei pysy oikeassa layoutissa kaikissa tilanteissa
 • Viestien muotoilumerkkaukset toimimaan myös esim. keskellä sanaa
 • Muista istunto -toiminto
 • Atom-syötteet toimimaan
 • Automaattinen merkintä viestien muokkauksesta

Kriittistä arviointia

- miten palvelu voisi tukea yhteisöllistä työskentelyä vielä paremmin?

 

Muita kommentteja ja kysymyksiä

Discuss & brainstorm

Discussion is not allowed for anonymous users. If you have an account, please login.

Päivitys:
- Käyttäjien profiilissa listataan nyt ne julkiset wikit joissa profiilin omistaja on jäsen, sekä ne ei-julkiset wikit joissa myös profiilin vierailija on jäsen.
teemu teemu   (08.05.2012 14:32)
 

Päivitys:
- Profiiliin on lisätty erillinen kaverilistaus, jonka yhteyteen kaveroitumistoiminto on siirretty.
- Erikoismerkkien tukea on viety eteenpäin: sisällössä ja keskustelussa voi käyttää nyt laajemmin erikoismerkkejä, sekä prosenttientiteeteillä koodatut linkit, esimerkiksi wikipediasta, toimivat nyt liitettynä paremmin (@villelai).
teemu teemu   (27.02.2012 17:18)
 

Päivitys:
- Keskustelu toimii nyt ilman koko sivun uudelleenlataamista.
- Keskustelussa on nyt muokattavan viestin esikatselu.
- Keskustelu lisätty päivittäjän piiriin, jolloin sivulla ollessa keskustelun muutokset päivittyvät tasaisin väliajoin.
- Rekisteröitymislomakkeen kenttien rajoituksia on muutettu, jotta tiedot mahtuvat paremmin.
- Haku toimii nyt myös sivuille, jos ei ole kirjautunut.
- Salasanan vaihtotoiminto unohdustilanteessa lisätty. Suora linkki tähän on toistaiseksi vain suljettujen wikien kirjautumisnäkymässä.
teemu teemu   (16.05.2011 20:55)
 
1
Likers
hponka

Päivitys:
- Rekisteröitymisen jälkeen palataan siihen wikiin ja sivulle, josta lähdettiin rekisteröitymään.
- Käyttöliittymän oletuskielenä on nyt suomen sijasta englanti, jos selaimeen määritellyistä kielistä ei löydy mitään wikin kielistä.
- Keskusteluun liitetty kokonainen URL muotoillaan automaattisesti linkiksi.
- Automaattisen päivittäjän aiheuttama ongelma sivun luonnissa on korjattu.
teemu teemu   (04.05.2011 20:13)
 

@juccis toimisi varmaan jos ottais tuosta koodista pois tuon [if IE] -jutut sekä codebase -kohdan embed kohdasta?
juccis   (21.04.2011 18:00)
 

https://sandbox.purot.net/jukan_testisivu

kokeilin upottaa tuonne swf-tiedostoa, ei vaan näy missään?
käytän Google Cromea...
juccis   (21.04.2011 17:21)
 

Pistetäänpä tännekin:

https://sandbox.purot.net/#message_273
jal53   (13.04.2011 15:22)
 

@jal53 @HelenaK Hmm. noin näyttää tapahtuvan Safarilla, jos selainikkuna on kapea. Johtunee kai tämän tekstilaatikon leveydestä, jota Safari ei osaa skaalata pienemmäksi. Eiköhän tähänkin ratkaisu löydy.
hponka hponka   (24.02.2011 23:05)
 

@HelenaK kokeilen huvikseni Windows-Safarilla. En huomaa mitään oikealle menoa - tarkoititko tässä editointilaatikossa vai missä?
jal53   (24.02.2011 22:03)
 

Surffailen tässä alkajaisiksi toisten testisivuilla. Näkyy Safarilla teksti menevän palstan yli oikeaan marginaaliin.
HelenaK   (24.02.2011 15:48)
 

@jal53 Joo, tein. Jätin siihen vain sen videon tunnuksen eli poistin urlin alkuosan (joka näkyikin väärin, koska ko. kenttään ei hyväksytä URL:ia). Selvennetään tuota videonkin laittamista vielä.
admin admin   (18.12.2010 00:12)
 

@admin eli teitkö jonkun korjaavan toimenpiteen, koska nyt se video näkyy ko. sivulla? Vai onko täällä jotain hitautta sen suhteen, miten nopeasti tulee näkyviin (kuten Diasporassa oli ainakin vielä eilen)?
jal53   (17.12.2010 21:56)
 

@jal53 Se tunnus tarkoittaa youtuben URL:in loppua /watch?v=tunnus. Vähän huonosti ohjeistettu, nyt se näkyy oikein. Muu sisältö -alue on muutenkin raakile vielä. Siihen tulee koko joukko some-palveluita tuetuksi.
admin admin   (17.12.2010 21:54)
 

Oli tarkoitukseni lisätä sivulle "jal53 kyselee purot.netistä" (tai jotain sinne päin) muuna sisältönä video. Sinne tuli vain väliotsikko. (Kai se videon tunnus tarkoitti esim. videon urlia (YouTubessa tässä tapauksessa)...?
jal53   (17.12.2010 21:51)
 

@kusti Sivujen versiohistoria on yksi kehitettävä kohde ja sen käyttöliittymä on tällä hetkellä karsittu CMS:stä. Vaikka versiolistassa onkin ruksibokseja, voit valita vain yhden version tarkasteltavaksi.

Profiilikuvan lisääminen pitäisi teoriassa onnistua selainriippumattomasti, tai antaa epäonnistuessaan virheilmoitus. Epäonnistumiseen johtaa esimerkiksi väärä tiedostopääte. Tällä hetkellä sallittuna on .jpg. Kokeilin päivitellä profiilikuvaa myös Chromella, mutta en onnistunut toistamaan ongelmaa jossa profiilikuva ei päivity. Jos profiilikuvan lisääminen ei edelleenkään onnistu, lähetätkö kuvatiedoston minulle vaikka sähköpostitse: teemu.huumo@innowise.fi, kiitos.
teemu teemu   (15.12.2010 15:59)
 

En saanut lisättyä profiilikuvaa. Teksti sanoo että kaikki meni ok mutta kuva ei näytä latautuvan. Huomattakoon että testaan tätä Chrome-selaimella joka ei tainnut olla tuettujen selainten joukossa, mutta itselläni Chrome-tuen puuttumattomuus on show stopper, koska en juurikaan muita selaimia käytä.
kusti   (12.12.2010 13:33)
 

Menin sivulle "selaa muutoksia", ruksin kohdat 15 ja 14 ja painoin "esikatsele valittu". Seuraa internal server error. Miten tuon kuuluisi toimia?
kusti   (12.12.2010 13:29)
 

@jhartikainen Hyvä huomio. Pitänee käydä edelleen lävitse sisällön suodatusta ja tarkistaa vastaavia tapauksia muistakin yhteyksistä. Kiitos tästäkin löydöstä, jatka samaa rataa :)
teemu teemu   (11.12.2010 19:38)
 

Kuvaa lisättäessä voi syöttää skriptiä jos valitsee linkin osoitteeseen. Esim: 'javascript:alert(1)" a=' (ilman hipsuja)
jhartikainen   (11.12.2010 19:03)
 

Aika näkyvää ominaisuutta "Lisää tälle sivulle..." (Kuva, liitetiedosto, muuta sisältöä) ei pääse oikeasti kokeilemaan, kun ei voi siirtää palvelimelle. Myöskään en havainnut, minne linkillä "siirrettävä"(?) kuva tuli(si jos tulisi jonnekin?).
jal53   (10.12.2010 18:20)